Hilgeman Training & Coaching heeft expertise om meerdere fysieke testen af te nemen. Er zijn meerdere redenen waarom het goed is om een fysieke test te doen. Het kan worden gebruikt als een 0-meting of tussenevaluatie om te zien hoe jouw fysieke staat is. De testgegevens kunnen gebruikt worden voor het maken/ aanpassen van jouw trainingsschema.

Fysieke balans

Een evenwichtige functionele belasting van het lichaam is van groot belang. Te eenzijdige en/ of te zware belasting kan onder andere tot langdurige blessures leiden. Verder moet het lichaam tijdens trainingen niet te zwaar, maar zeker ook niet te licht worden belast. Een fysieke test kan je helpen om deze juiste trainingsintensiteit te bepalen.

Hilgeman T&C biedt de volgende fysieke testen aan. Uiteraard wordt de testuitslag met jou doorgenomen en worden er mogelijkheden besproken voor een vervolgtraject. Natuurlijk kan er voor jou ook een trainingsschema gemaakt worden.

 • EnergyControl-test
  Inspanningstest voor het bepalen van de juiste hartslagzones tijdens duurtrainingen/ wedstrijden. Geschikt voor duursporters van elk niveau. Geeft ook inzicht in jouw stressniveau.

 • Inspanningstest op locatie
  Bepalen van de individuele hartslagzones van meerdere sporters tegelijk. Zeer geschikt op locatie voor o.a. sportverenigingen en PT-studio’s.

 • Fysieke disbalans-test
  Krijg inzicht of de beweegketens van jouw lichaam juist functioneren. Geschikt voor mensen met/ zonder fysieke klachten. Zo nodig krijg je correctie-oefeningen mee.

 • Ademhaling en stress
  No-nonsense leren het lichaam tot rust te laten komen door middel van ademhaling.

Data gedreven aanpak

Testuitslagen zijn de basis voor aanpassing in jouw training.